Polityka prywatności

Serwis internetowy Zdamyto dostępny pod adresami www.zdamyto.com oraz www.zdamyto.pl, zwany dalej „Serwisem”.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

1. Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z płatnych zasobów naszego Systemu będziesz musiał sie zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twoje imię i nazwisko, Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie. Poprosimy Cię również o nadanie nicka, który będzie widoczny podczas Twojej pracy w Serwisie, a przede wszystkim będzie widniał w podpisie przy ewentualnym udzielaniu komentarzy i postów na sstronie. Opcjonalnie będziesz mógł dodać przy rejestracji dodatkowe dane o Tobie takie jak miejscowosć zamieszkania, miejscowość zdawania prawa jazdy oraz nazwa wybranej przez Ciebie szkoły jazdy. Hasło które sam nadajesz w celu autoryzacji dostępu do Serwisu jest kodowane z użyciem nieodwracalnych algorytmów szyfrujących i nie jest nigdzie przechowywane w postaci umożliwiającej jego rozkodowanie.

 

2. Dane zbierane podczas transakcji zakupu.

W celu uzyskania dostępu do płatnej części Serwisu będziesz potrzebował dokonać opłaty aktywacyjnej w systemie dotpay. Podczas dokonywania opłaty bedziemy potrzebować danych takich jak Twóje imię i nazwisko, adres e-mail, adres zamieszkania.

 

3. Dane zbierane automatycznie.

Podczas Twojej wizyty w naszym Serwisie, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, takie jak informacja o Twoim IP użytkownika, odwiedzonych przez Ciebie podstronach, wyświetlonych reklamach, datach logowań, uzupełnień formularzy, wyświetlonych treściach itp.

 

4. Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami.

Podczas kontaktu z nami z nami za pomocą poczty email przekazujesz nam swoje dane takie jak adres nadawcy, adres IP znajdujący się w nagłówku wiadomości, czas wysłania, treść, ewentualne załączniki. W sytuacji gdy jesteś zaresjestrowanym użytkownikiem to jesteśmy wówczas również w posiadniu Twoich danych takich jak imię, nazwisko a także innych danych dodawanych opcjonalnie podczas rejestracji.

 

5. W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Nie ma możliwości abyśmy sprzedawali Twoje dane osobowe podmiotom trzecim. Twoje dane zebrane podczas rejestracji są wykorzystane jedynie w celu umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu.  Na podany przez Ciebie podczas rejestracji adres elektroniczny (e-mail) może zostać wysłana wiadomość automatyczna potwierdzająca prawidłową rejestracje w naszym Serwisie oraz krótka instrukacja jak korzystać z najważniejszych funkcjonalności Serwisu. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli chcesz korzystać z płatnej części naszego Serwisu. Dane zbierana podczas transakcji zakupu dostępu do płatnej części naszego Serwisu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji w systemie płatności dotpay. Twoje dane w tym celu będą przekazane firmie dotpay obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążęnia wskazanego przez Ciebie numeru telefonu opłatą aktywacyjną za dostęp do płatnej części Serwisu. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu. Jeżeli zaznaczyłeś opcję przesyłania Tobie naszego Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. O to czy zechcesz otrzymywać nasz Newsletter zostaniesz zapytany podczas rejestracji. Dane zbierane automatycznie są używane do analizy zachowań użytkowników w naszym Serwisie a także do zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku. Dane osobowe zawarte w formularzu Rejestracji, jak również inne zabrane przez nas Twoje dane przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Ciebie zezwolenia oraz wymogami obowiązującego prawa, a w szczególności zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz.883 z późn. zm.) oraz Ustawą o Świadczeniu Usług Drogą Elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204). Dane gromadzone podczas naszej korespondencji z Tobą poprzez e-mail będą wykorzystane jedynie w celu odpowiedzi na Twoją reklamację lub inne zapytanie. Ustawa o ochronie danych osobowych nakłada na nas obowiązek udostępnienia Twoich danych osobowych w przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych. W takim przypadku Twoje dane osobowe mogą być udostępnione pracownikom Inspektoratu. W przypadku naruszenia przez Ciebie Regulaminu naszego Serwisu bądź innego obowiązującego w Polsce prawa, będziemy mogli przekazać Twoje dane osobowe organom ścigania i wymiaru sprawiedliwości.

 

6. W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś rejestracji do naszego Serwisu oraz opłaty aktywacyjnej za dostęp do płatnej części naszego Serwisu, wówczas możemy się z Tobą kontaktować poprzez Twój e-mail podany podczas rejestracji do Serwisu. Nie wykluczamy również możliwości kontaktu z Tobą pracowników firmy obsługującej system płatności dotpay. Jeżeli wyraziłeś chęć otrzymywania naszego Newslettera, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas go otrzymywać drogą emailową.

 

7. W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Serwis jak zdecydowana większość serwisów umożliwiających Rejestrację ze względu na bezpieczeństwo Użytkowników, ograniczenie ich odpowiedzialności, ale także ze względu na zwiększenie bezpieczeństwa samego Serwisu może zbierać dane dotyczące wykorzystania Serwisu przez Użytkowników (adresy IP, odwiedzone strony Serwisu, daty logowań, uzupełnień formularzy, wyświetlone treści, etc.).
Po zalogowaniu się do naszego Serwisu możesz dokonać zmian swoich danych osobowych poprzez formularz edycji danych znajdujący się w zakładce moje konto. Dane które wskazałeś podczas transakcji zakupu dostępu do płatnych cześci naszego Serwisu nie mogą ulec zmianie ani usunięciu gdyż są one częscią rachunku lub faktury. Dane podczas tej transakcji są przetwarzane przez system płatności dotpay jedynie w celu dokonania płatności.

 

8. Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Serwis może zbierać i zapisywać na komputerze Twoje dane statystyczne i wspomagające działanie Serwisu poprzez dopasowanie treści dla Ciebie niezależnie od danych osobowych za pomocą technologii Cookie. Technologia Cookie polega na wykorzystywaniu niewielkich plików tekstowych (cookie.txt) zapisywnych i przechowywanych na urządzeniach za pośrednictwem których korzystasz ze stron internetowych Serwisu. Możesz w każdym momencie korzystania z serwisu wyłączyć w swojej Przeglądarce Internetowej obsługę plików cookie, aczkolwiek taka zmiana może powodować ograniczenie funkcjonalności Serwisu. 

 

9. W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Formularz logowania do serwisu jest zabezpieczony przed podejrzeniem hasła użytkownika, a samo hasło jest szyfrowane w systemie autoryzacyjnym serwisu. Administrator nie odpowiada za podsłuchania danych wymienianych przez Użytkownika z Serwisem, które nastąpi poza wewnętrzną siecią Administratora.
 

10. Wybór Szkoły Nauki Jazdy w bazie Zdamyto.pl

Klikając "TO MÓJ OSK" wyrażasz zdogę na udostępnienie swojego imia i nazwiska, a także adres e-mail i postępów w nauce osiągniętych w ZdamyTo.pl wybranej Szkole Nauki jazdy (administratorom profilu tej szkoły). 
 

11. Zmiany naszej polityki prywatności.

Zapisy niniejszej polityki prywatności mogą ulec zmianie o czym każdy Użytkownik zostanie poinformowany przez umieszczenie przez Usługodawcę na stronie głównej Serwisu Internetowego wiadomości o zmianie polityki prywatności, zawierającej zestawienie zmian  i utrzymanie tej informacji na stronie głównej Serwisu Internetowego przez okres, co najmniej 14 kolejnych dni kalendarzowych, zaś Użytkownicy posiadający Konto Użytkownika zostaną dodatkowo powiadomieni przez Usługodawcę poprzez przesłanie wiadomości w panelu użytkonika Serwisu lub na adres poczty elektronicznej, wskazany przez nich w formularzu rejestracyjnym, informacji zawierającej zestawienie zmian w polityce prywatności.
 

12. Kontakt:

Firma zbierająca dane: Zdamyto.pl Sp. z o.o.  z siedzibą ul. Mickiewicza 23, 63-760 Zduny, KRS 0000569194. W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt na adres e-mail: zdamyto@gmail.com

 

Przydatne linki

Testy na prawo jazdy - ZdamyTo.com

Pełna teoria online

E-kurs na prawo jazdy z lektorem
i oficjalne pytania z egzaminów
sprawdź za darmo

Zobacz e-kurs

Nowe zasady

Sprawdź jak uzyskać prawo jazdy

Sprawdź

Zdali z nami
opinie kursantów:

  • należą się podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do powstania i rozwoju tej strony. egzamin zdany 71/74. Z całego serca dziękuje, dzięki wam zdałem.

    Kola_U
  • Wczoraj posiedziałem cały dzień nad tym ;).. I dziś udało mi się zaliczyć egzamin teoretyczny 72/74 pkt

    Zagryz
  • Zdane za drugim razem! 74/74 Przeczytana książka -360 stron nie dała mi tyle, co testy!

    Lenniuch
  • Dzisiaj zdałem teorię 73/74. Wszystko dzięki zdamyto xd Uczyłem się samymi testami i... PYTANIA BYŁY TAKIE SAME!

    dominikx96

Testy na prawo jazdy
kategoria B

oficjalne pytania z egzaminów
na prawo jazdy aktualne na 2017 rok

Zobacz

Testy kat. A,C,D,T

U nas testy dla wszystkich kategorii

Zobacz

Ranking

Najlepsi w tym miesiącu

  • dariusz marciniak | Punktów: 3328035
    Średnia błędów: 0.0210 | Śr.czas: 2:27
  • P. N. | Punktów: 3138794
    Średnia błędów: 0.0166 | Śr.czas: 1:32
  • Gosia Musiał | Punktów: 1577626
    Średnia błędów: 0.3150 | Śr.czas: 3:42
  • Ewa Szymczyk | Punktów: 936972
    Średnia błędów: 0.5411 | Śr.czas: 2:27

Polecane szkoły jazdy

Porównaj kursy
na prawo jazdy

Przejdź do porównania

Aktualności

O portalu

czytaj więcej

Trasy
egzaminacyjne

Sprawdź

Kodeks drogowy

Zobacz

Dodatkowe materiały
do nauki

Zobacz

Masz pytania?

Skontaktuj się z nami

napisz wiadomość

Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka

Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka